ÇORUM İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2024 YKS Danışmanlık Hizmetleri Rehberlik Ve Araştırma Merkezimizde Devam Ediyor

2024 YKS Danışmanlık Hizmetleri Rehberlik Ve Araştırma Merkezimizde Devam Ediyor

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercihleri 25 Temmuz - 02 Ağustos tarihleri arasında yapılmaktadır. Türk Millî Eğitiminin genel amaçları çerçevesinde eğitimde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri; kendini tanıyan, kendine sunulan eğitsel ve mesleki fırsatları değerlendirebilen, sorumluluk alabilen bireyler yetiştirilmesini ve bireylerin toplum içinde sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için sosyal duygusal, akademik ve kariyer gelişimlerini desteklemeyi amaçlar. Bu kapsamda tercih danışmanlığı, bireyin ilgi, yetenek, değer ve kişilik özeliklerini tanıması, mesleki seçenekleri fark etmesi, mesleklerin gerektirdiği nitelikler ile kişisel özellikleri arasında bağ kurması, mesleklere yönelik olumlu tutum geliştirmesi, kariyer farkındalığı kazanması, iş yaşamı ile eğitim arasındaki ilişkiyi ve yaşam boyu öğrenmenin kariyer gelişimi açısından önemini fark etmesini içeren kariyer gelişim alanını desteklemeye yönelik olarak sunulan profesyonel hizmetlerin bir parçasıdır.

Tercih döneminde öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutarak hedef ve hayallerini gerçekleştirmelerinin, geleceklerini inşa edecekleri adımları atmalarının önem taşıdığına dikkat etmeleri gerekmektedir. Doğru üniversite tercihinin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz.  Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi ailesi olarak öğrencilerin bu zor sürecinde önceki yıllarda da olduğu gibi tercih danışmanlığı hizmeti sunuyoruz.

Tamamen ücretsiz olan YKS danışmanlık hizmeti hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında verilmekte. Kurumumuzda çalışan Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimizle bu dönemde öğrencilerin yetenekleri, ilgi alanları ve hedefleri doğrultusunda en uygun üniversite ve bölümü seçmelerine yardımcı olan profesyonel bir hizmetti sunmaktayız ve öğrencilerin doğru bilgilere ulaşması ve bilinçli kararlar almasına rehberlik etmekteyiz.

 

Tercih Danışmanlığı Süreciyle aşağıdaki hedefleri gerçekleştirmek amaçlanmaktadır:

1. Öğrenci Tanıma

Tercih danışmanlığı sürecinin ilk adımı, öğrencinin ilgi alanlarını, yeteneklerini ve hedeflerini belirlemektir. Bu aşamada, öğrencinin güçlü ve zayıf yönleri analiz edilir.

2. Üniversite ve Bölüm Araştırması

Öğrencinin hedeflerine uygun üniversite ve bölümler araştırılır. Bu araştırma sürecinde, üniversitelerin akademik kadrosu, altyapısı, staj ve iş imkanları gibi kriterler dikkate alınır.

3. Tercih Listesi Oluşturma

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, öğrencinin tercih listesi oluşturulur. Bu liste, öğrencinin puanına ve hedeflerine uygun şekilde düzenlenir.

4. Rehberlik ve Destek

Tercih süreci boyunca öğrenciye rehberlik ve destek sağlanır. Öğrencinin soruları yanıtlanır ve süreç boyunca motive edilmesi sağlanır.

5. Bilinçli Kararlar

Profesyonel tercih danışmanlığı hizmetleri, öğrencilerin bilinçli ve doğru kararlar almasına yardımcı olur.

6. Stres Yönetimi

Tercih dönemi, öğrenciler ve aileler için stresli olabilir. Bu süreçte danışmanlık hizmetleri, stresi azaltmaya yardımcı olur.

7. Hedeflere Uygun Tercihler

Danışmanlık hizmetleri, öğrencilerin hedeflerine uygun üniversite ve bölüm tercihi yapmalarını sağlar.

01-08-202401-08-202401-08-202401-08-2024


 

Üçtutlar Mahallesi Eşref Hoca Caddesi No 8 - 0 (364) 224 17 83 / 224 02 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.