ÇORUM İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TERCİH DANIŞMANLIĞI BİRİMLERİ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TERCİH DANIŞMANLIĞI BİRİMLERİ

            2022-2023 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimizi yetenek, ilgi, ihtiyaç, kişilik özellikleri ve yaşam koşullarına uyumlu olacak şekilde bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik etmek amacıyla ilimiz merkezde Liselere Geçiş Sisteminde  (LGS) 65 birim , Yüksek Öğretim Kurumlarına Geçiş Sisteminde (YKS) 54 tercih danışmanlığı birimi oluşturulmuştur. Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezinin sorumluluk alanındaki ilçelerde ve merkez okullarda Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı bulunmayan eğitim kurumlarımızda Tercih Danışmanlığı Hizmeti Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce gerçekleştirilecektir.

 

            13 ilçemizde Liselere Geçiş Sisteminde LGS 93 , Yüksek Öğretim Kurumlarına Geçiş Sisteminde  YKS 52 tercih danışmanlığı birimi oluşturulmuştur. Alaca, Boğazkale ve Sungurlu ilçelerimizde Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı bulunmayan okullarımıza Sungurlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hizmet verilecektir.


Tercih danışmanlığı birimleri merkez

Tercih danışmanlığı birimleri ilçeler


Üçtutlar Mahallesi Eşref Hoca Caddesi No 8 - 0 (364) 224 17 83 / 224 02 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.